Jaarverslag 2009

Op 2 mei doen in Koudekerke 4 deelnemers van de ORV mee aan de jongerenwedstrijd. Kevin en Michel Maljaars en Ricardo de Visser steken alle drie 22 uit 26 ringen. Joyce de Buck steekt 13 ringen, maar weet wel de 3e prijs in de versiering te bemachtigen. Respectievelijk waren zij goed voor een 4e, 6e, 7e en 43e plaats.

Zoals gebruikelijk verrijd de ORV de dag na hemelvaart een gezamenlijke wedstrijd met de afdeling Gapinge. Er doen dit jaar 17 deelnemers van Oostkapelle en 10 van Gapinge mee aan de wedstrijd. We rijden met stralend weer. Michiel Joziasse weet alle 25 ringen te steken, en wint de 3e beker uit de grote finale. Levina Remijn neemt met 16 ringen de 2e beker uit de kleine finale mee naar huis.

In Westkapelle verreden we op 30 mei de 1e klas met 2 drietallen. Na het verliezen van de groene sjerp wist Oostkapelle 1 deze toch weer te bemachtingen. Michiel Joziasse stak alle 30 ringen en werd daarmee persoonlijke kampieon. Kevin Maljaar stak 27 ringen en Jan-Willem Poppe 25 ringen. Oostkapelle 2 wist hun plaats in de 1e klas ook te behouden, Simon de Visser stak 25 ringen, Carin Francke 23 ringen en Kim Boone 24 ringen. Dit was goed voor een 10e plaats.

Op 2 juni, 3e pinksterdag, verreden we onze klassementswedstrijd met 42 deelnemers. We hadden deze dag een verassende winnaar in naam van Ricardo de Visser, hij stak 28 uit 30 ringen. Michiel Joziasse werd 2e en Jan-Willem Poppe 3e. Carin Francke won de eerste beker en liet Ricardo de Visser en Jan-Willem Poppe achter zich. Kevin Maljaars nam de pollepel mee naar huis en Ricardo de Visser de jeugdbeker. De damesbeker was dit jaar voor Kim Boone. Simon Lous en Janette de Witte hadden de mooist versierde paarden.

Op 13 juni verreden Jannette de Witte, Joyce de Buck en Michel Maljaars de derde klasse wedstrijd. Janette de Witte stak 20 ringen, Joyce de Buck 26 en Michel Maljaars 23, goed voor een 4e plaats in het eindklassement.

Op 22 juli verreden we onze demonstratie bij camping Ons Buiten. Er werden die avond verschillende extra prijzen aangeboden door de aanwezige kraampjes. Carin Francke werd winnares met 16 uit 16 te steken ringen. Joyce de Buck werd eerste op de ommekeer op de 26 mm. Er werd zelfs doorgekampt tot de 14 mm.

Een week later reden we op 29 juli een demonstratie bij camping De Pekelinge. Ricardo de Visser wist net als met de pinksterwedstrijd de 1e plaats in de wacht te slepen. Hij stak alle 16 te steken ringen. Ieder koppel reed een ommekeer op de 26 mm, Simon de Visser en Wim Poppe wonnen deze beurt.

Die zaterdag erop, op 1 augustus werd de 4e klas verreden op het Bellamypark. Oostkapelle 4 eindigde op een 9e plaats. Karel Geldof stak 25 ringen, Annemieke Poppe 22 en Annemarie Viergever stak 8 ringen. Karel kreeg een 4e plaats bij de versiering van de trekpaarden en Annemarie een 7e plaats.

Op woensdag 5 augustus hebben we onze jaarlijkse sjezenwedstrijd verreden in de Dorpsstraat met 14 sjezencombinaties. Voor het eerst werd er een puntenkoers verreden, welke werd gewonnen door Elma Dekker en Krijn Faasse. Simone en Michiel Joziasse werden winnaar van de boerenronde. Het totaalklassement werd gewonnen door Joyce en Jan Jobse, die alle 45 ringen wisten te steken. De rode lantaarn ging naar Kimberly en Wim Kodde, zij staken 21 ringen.

Woensdag 12 augustus reden we onze demonstratie bij Kamphuis Weltevreden. Ricardo de Visser werd eveneens winnaar, door alle 11 ringen te steken. Ceesje Hogeweg won de ommekeer op 26 mm, na kamp met Jan Geldof op 20 mm. Eveneens won zij de prijs voor het mooist versierde paard.

Op zaterdag 22 augustus verreed de ORV haar zomerwedstrijd. Vanwege het 55-jarig bestaan verreden we een verklede koppelwedstrijd, welke werd gewonnen door Joyce de Buck en Michel Maljaars, zij staken samen 36 uit 44 ringen. Eveneens waren zij winnaar van een ommekeer op de jubileumring. Jan-Willem Poppe was dagwinnaar met 21 gestoken ringen. Kim Boone wist de jeugdbeker te behalen. Michel Maljaars sleepte de wisseltrofee van dr. Rullens in de wacht. De mooist versierde paarden waren van Ingeborg Coppoolse en Janneke Jacobse. Jan Geldof, Annemieke Poppe en Ingeborg Coppoolse waren die dag het origineels verkleed als Dagobert Duck en de Zware Jongen.

Op 19 september mochten wij de Grote Sjezenwedstrijd organiseren. 43 koppels deden hier aan mee, waarvan maarliefst 14 van de afdeling Oostkapelle. Er werden goede prestaties neergezet door de ORV, Joyce en Jan Jobse staken alle ringen, net als Desirée en Jaap Sturm en Esther en Simon Lous. Na een korte kamp ging de 1e plaats naar Joyce en Jan Jobse, de 2e plaats naar Desirée en Jaap Sturm en de 4e plaats naar Esther en Simon Lous.