Jaarverslag 2010

Op 24 april openen onze jongste leden het ringrijseizoen in Kapelle. Ricardo de Visser steekt 29 ringen en krijgt na een kamp de 2e plaats toegewezen. Ook neemt hij de pollepel mee naar huis. Kevin Maljaars wordt met 27 ringen 4e. Joyce de Buck eindigt met 25 ringen op de 8e plaats en neemt ook de 2e prijs versiering koudbloeden mee naar huis. Michel Maljaars werd met 24 gestoken ringen 9e.

Anders dan normaal rijden we dit jaar onze wedstrijd met Gapinge op 5 mei. Michiel Joziasse blijkt die dag de beste rijder van de ORV en eindigt met alle 27 gestoken ringen op een 3e plaats. Ricardo wint de 1e plaats in de kleine finale en Ceesje Hogeweg de 2e plaats.

De ere-klas wordt op 22 mei verreden. Oostkapelle 1, bestaande uit Michiel Joziasse, Jan-Willem Poppe en Kevin Maljaars behalen de 4e plaats, een mooi prestatie. Michiel steekt alle 30 ringen, Jan-Willem en Kevin steken beide 26 ringen.

Dinsdag 25 mei verrijden we de 3e pinkster wedstrijd. Jan-Willem Poppe wordt dagkampioen met 30 uit 30 gestoken ringen en wint ook de 1e beker. De jeugdbeker gaat naar Michel Maljaars. We hebben een verassende winnaar voor de damesbeker in de naam van Elma Dekker. Rianne Francke en Simon Lous winnen beide de versieringsprijs, ieder in hun eigen klasse.

Op 29 mei verrijdt Oostkapelle 2 in Grijpskerke de 1e-klas wedstrijd. Simon de Visser steekt 28 uit 30 ringen. Carin Francke steekt er 25 en Michel Maljaars 24. Samen zijn zij goed voor de 6e plaats.

Op 4 juni verrijden we onze eerste demonstratie op camping ‘In de Bongerd’ met 11 deelnemers. Michiel Joziasse laat van de 16 te steken ringen slecht 1 ring hangen en weet daarmee de 1e plaats te bemachtigen.

De 3e-klas wedstrijd wordt op 12 juni in Ritthem verreden. Oostkapelle 3 blijkt deze dag in topvorm. Kim Boone steekt 26 ringen, Karel Geldof 24 ringen en Ricardo de Visser steekt zelfs 29 ringen. Ricardo komt zelfs in aanmerking voor de titel persoonlijk kampioen. Na een spannende kamp mag hij zichzelf persoonlijk reserve kampioen uit de 3e klas noemen. Samen presteren zij het om op een 1e plaats te eindigen. Wederom een prachtige prestatie.

Op 3 juli rijden we ter ere van het 40-jarig jubileum van Camping Ons Buiten een extra demonstratie. We rijden een middag-avond wedstrijd. Michiel Joziasse weet als enige alle 22 ringen te steken en wordt daarmee 1e. In het puntenkoers gaat de 1e plaats naar Kim Boone daarbij Michiel verslaat.

Een kleine 3 weken laten rijden we op 22 juli onze normale demonstratie op Camping Ons Buiten. Het is er druk met toeristen en kraampjes. Weer gaat de 1e plek naar Michiel Joziasse, maar deze keer moet hij het opnemen tegen Carin Francke en Kevin Maljaars, die respectievelijk een 2e en 3e plaats krijgen.

Op 28 juli rijden we onze demonstratie bij kamphuis Weltevreden. Deze keer weten alleen Ricardo de Visser en Kevin Maljaars de koppositie te behouden en na een kamp op de 14 mm wint Ricardo.

Op 31 juli rijden Oostkapelle 4 en Oostkapelle 5 in de 4e klas. Helaas geen promotie voor hen dit jaar. Oostkapelle 4 wordt 3e met 64 ringen en Oostkapelle 5 wordt 18e met 45 ringen. Joyce de Buck krijgt de titel persoonlijk reserve-kampioen na een kamp met Jolanda Kwekkeboom.

Een paar dagen later, op 4 augustus, rijden we onze jaarlijkse sjezenwedstrijd in de Dorpsstraat. Joyce en Jan Jobse weten tot de laatste beurt alle ringen te steken, maar in de laatste beurt mist Joyce een ring, waardoor ze gelijk komen met Kim Boone en Marcel Raats. Na een korte kamp blijken Kim Boone en Marcel Raats het sterkste koppel van de dag te zijn. De rode lantaarn gaat naar Iris en Michiel Joziasse met 29 uit 45 ringen.

Op 11 augustus wordt de laatste demonstratie gegeven op Camping De Pekelinge. Het is er erg druk met publiek, wat zorgt voor een gezellige sfeer. Ditmaal gaat de titel weer naar Michiel Joziasse met 14 uit 15 gestoken ringen. Jan-Willem Poppe wordt winnaar van de ommekeer op 26 mm.

Op 21 augustus rijden we onze zomerwedstrijd met 33 deelnemers. Jan-Willem Poppe, Carin Francke en Ricardo de Visser weten alle drie alle 28 ringen te steken. Na een kamp blijft Jan-Willem de sterkste deelnemer die dag. Michiel Joziasse mag de pollepel mee naar huis nemen en Michel Maljaars de wisseltrofee van dr. Rullens. Rianne Francke heeft het mooist versierde trekpaard en Emiel Wondergem wint in de categorie warmbloeden.

De grote sjezenwedstrijd wordt dit jaar verreden in Biggekerke op 18 september. Er rijden 9 combinaties voor de afdeling Oostkapelle. Het is een mooie dag, maar helaas vallen alle combinaties dit jaar buiten de prijzen. Wel zijn er versieringsprijzen in de wacht gesleept en wel door Rianne Francke, 1e prijs trekpaarden en Annemarie en Wim Geldof 3e prijs trekpaarden. Leny en Simon Lous werden 2e bij de overige rassen.