Jaarverslag 2011

We openen het seizoen zoals gebruikelijk met de jongerenwedstrijd, dit keer verreden in Oostkapelle op 7 mei. Ricardo de Visser steekt net als vorig jaar 29 uit 30 ringen en wordt na een kamp 2e. Danny Poppe eindigt met 12 gestoken ringen op de 32e plaats. Marvin de Visser en Desirée Sturm steken beide 10 ringen, dit is goed voor de 34e en 35e plaats. Laurien van Sluijst steekt 9 ringen en eindigt op de 39e plaats. Laurien wint de 1e prijs versiering en Desirée de 3e prijs, beiden bij de categorie koudbloeden.

Op 21 mei wordt de ere-klas verreden in Zoutelande. Michiel Joziasse, Jan-Willem Poppe en Kevin Maljaars steken respectievelijk 28, 25 en 26 ringen uit 30. Samen steken zij 79 ringen en eindigen daarmee op de 8e plaats.

Een week later wordt op 28 mei de 1e klas verreden. Ons drietal weet nog net zijn plaats te behouden in de 1e klas. Carin Francke steekt 22 ringen, Simon de Visser 24 ringen en Michel Maljaars 25 ringen. Samen steken zij 71 ringen en eindigen daarmee op de 10e plaats.

Op 3 juni verrijden we onze jaarlijkse wedstrijd met de afdeling Gapinge. Anders dan we gewend zijn verrijden we deze wedstrijd op camping In de Bongerd in Oostkapelle. Kim Boone eindigt het hoogste van de ringrijders van Oostkapelle, ze weet een 5e plaats te bemachtigen met 17 gestoken ringen uit 19 beurten. Ook sleept ze de prijs voor beste dame en een 2e plaats op de pollepel in de wacht. Carin Francke wordt winnaar van de ommekeer op de 26 mm. Karel Geldof wint de 1e plaats in de kleine finale.

De volgende dag wordt de 2e klas verreden in Domburg. Kim Boone, Ricardo de Visser en Karel Geldof steken respectievelijk 25, 27 en 22 ringen en komen op een totaal van 74 ringen. Samen eindigen zij op een 5e plaats.

Zoals altijd verrijden we kort daarna onze pinkster wedstrijd op 14 juni. Michiel Joziasse, Joyce Jobse en Kevin Maljaars weten alledrie 29 uit 30 ringen te steken. Na een kamp eindigt Michiel op de 1e plaats, Joyce op de 2e en Kevin op de 3e plaats. Kevin weet wel de 1e beker te bemachtigen en wordt ook winnaar van de jeugdbeker. Ricardo de Visser mag de pollepel mee naar huis nemen en Joyce Jobse wint de damesbeker. Rianne Lous wint bij de versiering van de trekpaarden de 1e plaats en haar vader Simon doet dit bij de overige rassen.

Onze eerste demonstratie ringrijden bij camping Ons Buiten op 20 juli werd door de weersomstandigheden helaas afgelast.

Een week later verrijden we onze demo bij kamphuis Weltevreden met maarliefst 18 deelnemers. Michiel Joziasse eindigt op de 1e plaats, na een kamp op de 20 mm met Ricardo de Visser. Beide rijders staken 11 uit 11 ringen. Jan Geldof behaalt de 1e prijs voor de versiering en Carin Francke is de beste bij de ommekeer op 26 mm. Debutant Brian de Visser wint een aanmoedigingsprijs, een gratis surfles.

Die zaterdag erop is het 4e klas in Vlissingen. Oostkapelle 4 rijdt ’s morgens in het groen, maar weet de groene sjerp helaas niet te behouden. Tot het einde van de dag maakt Oostkapelle nog steeds een kleine kans op een promotie, maar helaas moeten ze genoegen nemen met een 4e plaats. Janette de Witte steekt 26 ringen, Joyce de Buck 25 en Janneke Jacobse 18. Samen hebben zij 69 ringen. Ricardo de Visser stak in de vrije wedstrijd 30 v/d 30 ringen en behaalde daarmee een 9e plaats in het dagklassement.

Op 3 augustus verrijden we onze jaarlijkse sjezenwedstrijd op het dorp. Er doen 16 sjezenkoppels mee. 4 koppels weten 53 uit 54 ringen te steken en dus moet er gekampt worden. Desirée en Jaap sturm komen als beste uit de bus. Kim Boone en Marcel Raats worden de winnaar van het puntenkoers en Iris en Michiel Joziasse winnen de boerenronde. De rode lantaarn is dit jaar voor Daniëlle van Daatselaar en Warner Kamphof.

Een week later verrijden we alweer onze laatste demonstratie van dit jaar, namelijk bij camping de Pekelinge. Na een korte kamp verslaat Ricardo de Visser Joyce Jobse en gaat er met de 1e prijs vandoor. Joyce de Buck is winnaar op de ommekeer 26 mm.

Op 20 augustus verrijden we met prachtig weer onze zomerwedstrijd met 43 deelnemers. Michiel Joziasse en Joyce de Buck steken alle 23 ringen in en een kamp volgt. Michiel Joziasse trekt aan het langste eind en wordt daarmee 1e. Ricardo de Visser wordt winnaar van de jeugdbeker en Kevin Maljaars mag de pollepel en het paard van dr. Rullens mee naar huis nemen. Rianne Lous wint bij de versiering van de koudbloeden en Daniëlle van Daatselaar wint bij de overige rassen.

Zaterdag 17 september wordt de grote sjezenwedstrijd verreden in Grijpskerke. Oostkapelle valt helaas dit jaar buiten de prijzen wat betreft het klassement. Wel worden er prijzen gewonnen bij de versiering, nl. door Rianne Lous en Wim Maljers (1e plaats) en Annemarie en Wim Geldof (4e prijs) bij de koudbloeden en door Leny en Simon Lous bij de overige rassen.