Jaarverslag 2012

Het seizoen begint zoals gebruikelijk met de jongerenwedstrijd. Dit jaar verreden  in 2 banen op Meliskerke. Ricardo de Visser steekt 29 uit 30 ringen en wint daarmee de 2e beker. Michel Maljaars eindigt met 25 ringen op de 6e plaats en Marvin de Visser met 21 ringen op de 18e plaats. Danisha Maljaars steekt 15 ringen en dat is goed voor de 38e plaats. Laurien van Sluijs komt met 12 gestoken ringen op de 48e plaats en wint de 1e versieringsprijs voor trekpaarden. Desirée Sturm komt met 9 ringen op de 51e plaats.

Op 18 mei verrijden we onze wedstrijd samen met de afdeling Gapinge. De eerste plaats werd in beslag genomen door Krijn Coppoolse van de afdeling Gapinge, hij wist alle 17 ringen te steken. Michiel Joziasse werd met eveneens 17 ringen 2e en won de 3e prijs in de grote finale. Tevens was hij de hoogst geëindigde rijder van de afdeling Oostkapelle. In de kleine finale wist Jan Geldof de 2e plek te behalen en Laurien van Sluijs de 3e.

Op 19 mei komt Oostkapelle 1 uit in de ereklas die dit jaar wordt verreden in Ritthem. Het is prachtig weer. Oostkapelle 1 rijd ’s morgens een tijdje in het groen, helaas moeten ze de groene sjerp later deze dag afstaan. Ricardo de Visser weet alle 30 ringen te steken, Jan-Willem Poppe en Kevin Maljaars volgen beiden met 27 ringen. Dat brengt Oostkapelle 1 totaal op 84 ringen en dit is goed voor een 5e plek.

Een week later rijdt Oostkapelle 2 de 1e klas wedstrijd in Veere. Ook nu is het weer een warme dag en ook nu bewijst Oostkapelle 2 weer goed mee te kunnen in hun klasse. Carin Francke steekt 23 ringen, Simon de Visser 27 ringen en Michel Maljaars neemt 22 ringen mee. Totaal hebben zij 72 ringen en ook nu wordt er een 5e plek behaald.

Op 3e pinkster verrijden we onze klassementswedstrijd. Deze keer extra feestelijk want we hebben 2 jubilarissen in ons midden. Jan-Willem Poppe rijd al 25 jaar onafgebroken mee op 3e pinkster dag en Jan Geldof doet dit zelfs al 55 jaar! Michiel Joziasse weet met 29 uit 30 ringen de eerste plaats te behalen. Michel Maljaars mag dit jaar de 1e beker in ontvangst nemen. Kevin Maljaars neemt de jeugdbeker mee naar huis en Joyce Jobse de damesbeker. De pollepel gaat naar Jan-Willem Poppe. De versieringsprijzen worden gewonnen door Rianne Lous bij de trekpaarden en Ingeborg Coppoolse bij de overige rassen.

Die zaterdag erop komt Oostkapelle 3 uit in de 2e klas in Grijpskerke. Al snel komen ze op de derde plaats te staan en staan deze plaats de rest van de dag niet meer af. Joyce Jobse steekt 30 uit 30 ringen, Kim Boone 27 en Annemieke Poppe 22. Samen steken zij 79 ringen en eindigen daarmee op de 3e plek. Joyce Jobse neemt ook de titel persoonlijke reserve kampioen mee naar huis.

Op 18 juli rijden we op camping Ons Buiten. We rijden 15 beurten en Annemieke komt met 11 ringen na een kamp met Joyce Jobse en Ko Francke als winnaar uit de bus. Kim Boone weet als enige de  10 mm te steken en wordt daarmee winnaar op de kleine ring.

25 juli rijden we op camping de Pekelinge. Karel Geldof, Joyce Jobse en Michiel Joziasse weten alle drie alle 11 ringen in te steken. Na een kamp wordt Michiel winnaar van deze demonstratie. De vaart op de 10 mm wordt gewonnen door Wim Poppe en de damesprijs (vaart 14 mm) gaat naar Rianne Lous.

Zaterdag 28 juli komt Oostkapelle 4 uit in de 4e klas. Oostkapelle weet al snel de groene sjerp te bemachtigen, maar later in de middag wordt het toch nog spannend. Uiteindelijk weten ze toch kampioen te worden. Janette de Witte steekt 24 ringen, Karel Geldof 25 ringen en Joyce de Buck ook 24 ringen. Samen steken zij 73 ringen en worden zonder te hoeven kampen kampioen van de 4e klas!

Een paar dagen later houden we onze jaarlijkse sjezenwedstrijd op het dorp. Joyce en Jan Jobse weten als enig koppel alle 64 ringen te steken en worden daarmee winnaar. De boerenronde wordt gewonnen door Kim en Michiel Joziasse, eveneens nemen zij ook de rode lantaarn mee naar huis met 35 gestoken ringen. Rianne en Simon Lous zijn winnaar van het puntenkoers.

8 augustus rijden we bij Kamphuis Weltevreden. Ricardo de Visser wordt winnaar van de demonstratie na kamp met Carin Francke en Michiel Joziasse. Ilona Buteijn heeft het mooist versierde paard.

Zaterdag 18 augustus rijden we onze laatste wedstrijd van het jaar onder zeer warme omstandigheden. Deze wordt gewonnen door Simon de Visser, die als enige alle 26 ringen weet in te steken. Michiel Joziasse wordt winnaar van de wisseltroffee op de ringen van dr. Rullens. Ricardo de Visser neemt de jeugdbeker mee naar huis en Karel Geldof en Kim Boone winnen beiden in hun eigen categorie de versieringsprijs. De pollepel wordt gewonnen door Rianne Lous.

Bij de 1e folk. dag in Middelburg behalen Melanie de Bruijn en Wim Geldof de 2e plaats, Joyce en Jan Jobse de 3e plaats en Desiree en Jaap Sturm de 4e. De versieringsprijzen bij de koudbloedpaarden gaan ook alle drie naar de afd. Oostkapelle en bij de overige gaat de 1e beker mee naar Oostkapelle.

Bij de sjezenwedstrijd in Vlissingen winnen Kim Boone en Wim Geldof de 1e beker, Esther Lous en Hans Vos worden 2e en Rianne Lous en Wim Maljers worden 5e. Ook hier gaan de 1e 3 bekers voor de versiering bij de categorie koudbloedpaarden mee naar Oostkapelle, en bij de overige gaat de 1e beker mee.

Met de grote sjezenwedstrijd, gehouden op 15 september in Westkapelle sluiten we het seizoen af. Met 8 koppels is de afdeling Oostkapelle goed vertegenwoordigd. Esther en Simon Lous weten met alle gestoken ringen een 2e plaats te bemachtigen, gevolgd door Melanie de Bruijne en Jan Geldof op de 3e plaats, eveneens met alle gestoken ringen. Ook in het versieringsklassement doet Oostkapelle het goed. Rianne Lous en Wim Maljers zijn goed voor een 1e plek,  Annemarie en Wim Geldof behalen de  3e plaats  in de categorie koudbloeden. Esther en Simon Lous behalen de 1e plaats bij de overige rassen.