Jaarverslag 2013

We starten het seizoen zoals gebruikelijk met de jongerenwedstrijd op zaterdag 27 april in Zoutelande. Danisha Maljaars, Laurien van Sluijs, Desirée Sturm en Sanne Wattel rijden voor de ORV. Respectievelijk steken zij 15, 12, 10 en 6 ringen. Laurien neemt ook de 2e plaats in het versieringsklassement van de koudbloeden mee naar huis.

De dag na Hemelvaart rijden we traditiegetrouw een wedstrijd in samenwerking met de afdeling Gapinge. Er worden deze dag 15 vaarten verreden. Joyce Jobse is de hoogst geplaatste van de afdeling Oostkapelle en komt met 12 ringen op de 9e plaats. Peter de Visser neemt de 1e plaats in de kleine finale mee naar Oostkapelle.

Een week later is de ere-klaswedstrijd. Oostkapelle 1 bestaat uit Kevin Maljaars, Jan-Willem Poppe en Simon de Visser. Respectievelijk steken zij 27, 27 en 24 ringen, totaal komen zij met 78 ringen op de 11e plaats en behouden zij hun plaats in de ere-klas.

De dinsdag daarop rijden we op 3e Pinksteren onze klassementswedstrijd. Michiel Joziasse is de enige rijder die alle 30 ringen weet te steken en eindigt daarmee op de 1e plaats. De 1e beker is voor Kevin Maljaars, de pollepel wordt gewonnen door Karel Geldof en de jeugdbeker is voor Danisha Maljaars. Kim Boone mag de damesbeker mee naar huis nemen. De versieringprijs wordt bij de koudbloeden gewonnen door Rianne Lous en bij de overige rassen door Ilona Buteijn.

Zaterdag 25 mei wordt de 1e-klaswedstrijd verreden onder koude omstandigheden. Oostkapelle 2 bestaat uit Joyce Jobse, Kim Boone en Michel Maljaars. Respectievelijk steken zij 26, 25 en 22 ringen, totaal zijn dat 73 ringen en eindigen ze op 8e plaats.

Een week later komt Oostkapelle 3 uit in de 2e-klaswedstrijd in Veere. Oostkapelle 3 bestaat uit Janette de Witte, Joyce de Buck en Annemieke Poppe. Janette steekt 23 ringen, Joyce steekt er 25 en Annemieke 20. Samen zijn dat 68 ringen en dat is goed voor de 9e plaats.

De 3e-klaswedstrijd wordt door Oostkapelle 3 verreden in Kapelle onder goede weersomstandigheden. Karel Geldof, Janneke Jacobse en Rianne Lous steken respectievelijk 22, 17 en 21 ringen. Totaal zijn dit 60 ringen en een 10e plaats.

Woensdag 10 juli rijden we onze jaarlijkse demonstratie op camping Ons Buiten. Er wordt deze avond met 17 deelnemers gereden. Michiel Joziasse blijkt de sterkste van de avond met 10 uit 14 te steken ringen. Ook op de kleine ringen is hij de sterkste, hij wint de beurt op 26 mm.

Donderdag 18 juli is het de 1e folkloristische dag in Middelburg, voor zowel het ringrijden als het sjezenrijden zijn er deelnemers afkomstig van de ORV aanwezig. Het is een mooie dag met aangename temperatuur. Na kamp met 3 andere koppels weten Joyce en Jan Jobse de wedstrijd te winnen. Rianne Lous en Wim Maljers behalen een 1e prijs in het versieringsklassement bij de trekpaarden. Melanie de Bruijn en Wim Geldof nemen in dezelfde categorie de 2e prijs mee naar huis. Leny en Simon Lous behalen eveneens de 1e prijs in de versiering, maar dan in de categorie overige.

Woensdag 24 juli rijden we weer een demonstratie, ditmaal op camping De Pekelinge en wel met 23 deelnemers. Janette de Witte wint deze avond zonder te kampen door 13 uit 14 ringen te steken. Simon de Visser wint de ommekeer op 26 mm.

Direct daarop volgt de 4e klas wedstrijd. Oostkapelle 5 bestaat uit Annemarie Geldof, Laurien van Sluijs en Ilona Buteijn. Respectievelijk steken zij 18, 13 en 10 ringen en eindigen daarmee op de 13e plaats. In het versieringsklassement bij de categorie trekpaarden gaat de 2e prijs naar Annemarie en de 4e prijs naar Ilona.

Een week later rijden we met 15 koppels onze jaarlijkse sjezenwedstrijd in het dorp. Rianne en Simon Lous weten alle 57 ringen te steken, maar Kim Boone en Marcel Raats doen dit ook. Na een kamp blijken Rianne en Simon de sterkste van deze avond. De boerenronde wordt gewonnen door Rianne Lous die nu rijd met zoon Quinto Francke. Desirée en Jaap Sturm zijn de beste op de kleine ringen en winnen het puntenkoers deze avond. De rode lantaarn is voor debutant Paola van de Velde en Ricardo de Visser met 28 ringen.

Op 7 augustus rijden we een wedstrijd met een feestelijk tintje. We mogen voor de 30e keer onze demonstratie ringrijden verrijden bij Kamphuis Weltevreden. Er wordt een keer gereden op de linkerklomp en een keer op de rechterklomp. Uiteindelijk weten Joyce de Buck en Laurien van Sluijs ieder een paar klompen te bemachtigen, ook eindigen zij bovenaan in het klassement. Er een speciale jubileumring in de vorm van het getal ‘30’. Er zijn verschillende punten te behalen, naar gelang het ingestoken gat. Joyce Jobse en Kimberly Kodde weten de meeste punten bij elkaar te steken. Desirée Sturm heeft het mooiste versierde paard van die avond.

Ruim een week later sluiten wij ons seizoen af met de zomerwedstrijd op zaterdag 17 augustus. Kim Boone weet na een kamp met Michiel Joziasse de eerste plaats te behalen. Ricardo de Visser wint de jeugdbeker, vader Simon de Visser gaat met de seniorenbokaal naar huis. Joyce de Buck mag het paard van dr. Rullens mee naar huis nemen en Michiel Joziasse de pollepel. Ilona Buteijn  en Rianne Lous hebben de mooist versierde paarden van die dag, ieder in hun eigen categorie.

De laatste wedstrijd van het jaar is de grote sjezenwedstrijd georganiseerd door de ZRV. Met deze wedstrijd wordt het gehele ring- en sjezenseizoen voor dit jaar afgesloten. Onder goede weersomstandigheden rijden er verschillende koppels uit onze vereniging mee. Rianne Lous en Wim Maljers winnen de 1e prijs versiering bij de trekpaarden. Ook Ilona Buteijn en Simon Lous nemen de 1e prijs mee in de categorie overige.