Jaarverslag 2014

Op 24 mei wordt de ereklas wedstrijd verreden op Grijpskerke. Joyce Jobse, Kevin Maljaars en Simon de Visser vertegenwoordigen Oostkapelle 1. Het blijft nog een tijdje spannend, maar later op de dag blijkt dat Oostkapelle 1 op de laatste plaats eindigt en daarmee degradeert naar de 1e klas. Joyce steekt 28 ringen ut 30, Kevin 23 en Simon 19, samen zijn zij goed voor 70 ringen.

De week daarop, 30 mei, verrijden we onder prachtige weersomstandigheden onze wedstrijd samen met de afdeling Gapinge op het terrein van camping In de Bongerd. Sebastiaan Sturm van de afdeling Gapinge is met alle 18 gestoken ringen winnaar van deze wedstrijd. Peter de Visser wint de 1e beker in de kleine finale.

De volgende dag rijden Jan-Willem Poppe, Kim Boone en Michel Maljaars mee in de 1e klas in Kapelle en vertegenwoordigen daarmee Oostkapelle 2. Respectievelijk steken zij 25, 27 en 22 ringen wat het totaal op 74 ringen brengt. Dit is goed voor 10e plaats.

Op 7 juni rijdt Oostkapelle 3 mee in de 2e klas welke wordt verreden op Aagtekerke. Joyce de Buck steekt 27 ringen, Carin Francke 24 en Cora Dekker 18 ringen. Samen is dit 69 ringen en daarmee eindigen zij op een 9e plaats.

De dinsdag daarop rijden we op 10 juni onze traditionele pinksterwedstrijd. Met 42 deelnemers gaat deze wedstrijd van start. Uiteindelijk wordt Michiel Joziasse met 29 ringen dagwinnaar, na kamp met Kim Boone. Ook neemt Michiel de 1e beker mee naar huis. Rianne Lous mag de damesbeker en de 1e prijs versiering koudbloeden mee naar huis nemen. De versieringsprijs bij de overigen gaat naar Ilona Buteijn. De pollepel wordt gewonnen door Cora Dekker en de jeugdbeker gaat met Michel Maljaars mee naar huis.

Dan volgt op 14 juni de 3e klas wedstrijd. Oostkapelle 4 bestaat uit Ricardo de Visser, Karel Geldof en Janette de Witte. Respectievelijk steken zij 19, 22 en 24 ringen wat hun totaal brengt op 65 ringen. Hiermee eindigen zij op een 8e plaats.

Op 23 juli geven we een demonstratie ringrijden op camping Ons Buiten met 14 deelnemers. In totaal verrijden we 15 beurten, Michiel Joziasse weet de meeste ringen te steken en is met 14 gestoken ringen winnaar van deze wedstrijd. Jan Wondergem weet op verassende wijze winnaar te worden van de ommekeer op de 26 én 14mm. We rijden onder prima weersomstandigheden en de avond is goed bezocht.

Een week later rijden we op 30 juli een demonstratie bij Kamphuis Weltevreden. Door het grote enthousiasme onder de deelnemers wordt er besloten om ook dit jaar wat eerder te starten. Er rijden maarliefst 30 deelnemers mee. Kim Boone neemt als enige 19 uit 20 ringen mee en is daarmee winnaar van deze wedstrijd. Michiel Joziasse wint de ommekeer op de ’30-ring’, die vorig jaar speciaal voor deze wedstrijd is ontworpen. Annemieke Poppe heeft die avond het mooist versierde paard.

Op 6 augustus rijden we onze jaarlijkse sjezenwedstrijd met 14 deelnemende koppels. Rianne en haar vader Simon steken alle 54 te steken ringen, net als Kim Boone en Marcel Raats. Na een kamp blijken Rianne en Simon Lous het sterkste koppel van de avond en winnen daarmee de wedstrijd. Esther Lous en Hans Vos weten in het puntenkoers de meeste punten bij elkaar te steken en Paola van de Velde en Ricardo de Visser mogen de rode lantaarn mee naar huis nemen.

Weer een week later verrijden we onze laatste demonstratie van het jaar, ditmaal op camping de Pekelinge. We rijden deze demonstatie op een iets andere locatie dan we gewend zijn, maar het is wederom een geslaagde avond met veel publiek. Er doen 16 deelnemers mee, Michiel Joziasse weet alle 13 te steken ringen mee te nemen en is daarmee winnaar. Ook wint hij op de ommekeer op 26mm.

Omdat de ORV dit jaar haar 60-jarig jubileum mag vieren is er een extra feestelijk tintje gegeven aan de zomerwedstrijd die we op 16 augustus verrijden. Aan de hand van de prestatielijst zijn er drietallen samengesteld, welke een eigen kleur krijgen toegekend. Er is een categorie rood, een categorie wit en een categorie blauw. Vervolgens rijdt iedere categorie op een andere maat ring, zodat er voor een ieder kansen ontstaan. Alle deelnemers komen geheel in eigen kleur voor de dag en het is een feestelijk geheel. Kim Boone wordt met 17 uit 20 te steken ringen dagwinnaar, na kamp met Laurien van Sluijs, Ceesje Hogeweg en Kevin Maljaars.
In de rode categorie is het spannend, maar na een kamp blijken Michiel Joziasse, Carin Francke en Kevin Maljaars toch sterker dan Cora Dekker, Peter de Visser en Joyce Jobse, beide drietallen steken 44 ringen. In de witte categorie weten Marvin de Visser, Laurien van Sluijs en Wim Poppe samen de meeste ringen te steken, namelijk 37. In de blauwe categorie zijn dit Kim Joziasse, Ceesje Hogeweg en Daisy Poppe met 41 ringen. 

Zaterdag 2 augustus wordt op wat andere wijze dan normaal de 4e klas verreden. Oostkapelle 5 bestaat uit Annemieke Poppe, die 25 uit 30 ringen steekt, Annemarie Geldof, zij steekt er 22 en Kimberly Kodde, die 17 ringen steekt. Samen steken zij dus 64 ringen en komen daarmee op een mooie 5e plaats.

We sluiten het seizoen af met de grote sjezenwedstrijd op 20 september, die wij als vereniging zelf mogen organiseren. Er zullen 14 koppels meedoen vanuit de ORV. Het belooft een mooie en gezellige dag te worden. Helaas verloopt deze dag anders dan gepland en wordt en besloten geen kampioenschap te verrijden. Wel worden er prijzen uitgereikt voor het versieringsklassement. In de categorie warmbloeden is de 3e plaats van Esther en Simon Lous. In de categorie trekpaarden is de 1e plek voor Rianne Lous en Wim Maljers en de 2e plaats voor Ilona Buteijn en Hans Vos.