Jaarverslag 2015

Traditiegetrouw wordt ons seizoen gestart met de jongerenwedstrijd, dit jaar verreden in Domburg op 2 mei. Er doen  4 leden van de ORV mee. Quinto Francke wist 18 van de 22 ringen mee te nemen, Laurien van Sluijs stak er 14 en nam ook de 2e prijs versiering bij de trekpaarden mee naar huis. Daisy Poppe en Kim Joziasse staken respectievelijk 8 en 7 ringen.

Op vrijdag 15 mei, de dag na Hemelvaart, verrijden we onze wedstrijd in samenwerking met de afdeling Gapinge bij camping In de Bongerd. Joyce Jobse is met 17 uit 22 gestoken ringen de hoogst geëindigde van de ORV en komt daarmee op een 5e plaats. Daniëlle van Daatselaar weet nog een 3e beker in de kleine finale mee te nemen naar de afdeling Oostkapelle.

Anderhalve week later verrijden we op 26 mei met 44 leden onze 3e pinkster wedstrijd. Kevin Maljaars weet als enige alle 30 ringen te steken en wordt daarmee eerste. Daarnaast neemt hij ook nog eens de 1e beker en de pollepel mee naar huis. Rianne neemt de versieringprijs bij de koudbloeden mee naar huis, net als Daisy Poppe in de categorie overige rassen. De jeugdbeker is voor Marvin de Visser en de damesbeker voor Laurien van Sluijs.

Die zaterdag daarop rijden Oostkapelle 1 en Oostkapelle 2 mee in de 1e klas wedstrijd op Biggekerke. Oostkapelle 1 bestaat uit Jan-Willem Poppe, Kim Boone en Joyce Jobse. Respectievelijk steken zij 25, 25 en 24 ringen, wat het totaal brengt op 74 ringen en waarmee zij op de 9e plaats eindigen. Oostkapelle 2 eindigt op de 10e plaats met eveneens 74 ringen. Dit drietal bestond uit Kevin Maljaars, Joyce de Buck en Carin Francke en zij staken respectievelijk 26, 24 en 24 ringen.

Een week later wordt op 6 juni de 2e klas wedstrijd verreden op ons eigen dorp. Oostkapelle 3 bestaat uit Karel Geldof, Simon de Visser en Michel Maljaars. Ze houden het spannend en doen nog mee voor het kampioenschap. Helaas lukt dit niet en eindigen zij uiteindelijk op een mooie 4e plek met totaal 74 ringen. Karel steekt 22 ringen, Simon 27 ringen en Michel steekt er 25.

Nog een week later wordt in Aagtekerke de 3e klas verreden. Ook hier zijn we vertegenwoordigd met Oostkapelle 4, bestaande uit Cora Dekker, Ricardo de Visser en Janette de Witte. Cora steekt 19 ringen, Ricardo 22 en Janette 21, wat hun totaal op 62 ringen brengt en daarmee komen zij op 5e plaats.

Op 18 juni wordt vanwege het jubileum van de ZRV een seniorenwedstrijd verreden in Zoutelande. Simon de Visser, Wim Geldof, Jan Geldof en José de Buck vertegenwoordigen de ORV. Het is een succesvolle en gezellige dag.

Op donderdag 16 juli is de 1e folkloristische dag in Middelburg. Bij het ringrijden rijden Joyce de Buck en Karel Geldof mee namens de ORV. Bij het sjezenrijden rijden 8 koppels mee met een ORV lid. Melanie de Bruijn en Wim Geldof eindigen na een spannende kamp met 4 andere koppels op een 2e plaats. De dag verloopt soepel en het weer werkt goed mee.

Bijna een week later verrijden we onze eerste demonstratie op camping Ons Buiten met 13 deelnemers.  Kevin Maljaars steekt als enige alle 17 te steken ringen in en wordt daarmee winnaar. Laurien van Sluijs is winnares op de kleine ringen.

Op 29 juli rijden we wederom een demonstratie, ditmaal op camping de Pekelinge. Ditmaal rijden we een middag-avond wedstrijd met 20 deelnemers. In totaal worden er 26 vaarten gereden, Quinto Francke wordt zonder kampen kampioen, hij steekt 25 ringen. Cora Dekker wordt ditmaal winnares op de kleine ringen. De avond wordt met een gezellige feestavond op de camping afgesloten.

Die zaterdag er op wordt de 4e klas in Vlissingen verreden. Oostkapelle 5 wordt gevormd door Annemieke Poppe, Marvin de Visser en Annemarie Geldof. Ook zij houden het spannend en komen nog even in aanmerking voor een promotieplaats. Helaas weten ze dit niet vol te houden en eindigen op een mooie 5e plek met 67 ringen. Annemieke stak 26 ringen, Marvin 19 en Annemarie 22.

Woensdag 5 augustus is onze jaarlijkse sjezenwedstrijd op het dorp. Er rijden  14 koppels mee. Joyce en Jan Jobse weten net als Rianne en Simon Lous en Esther Lous en Hans Vos alle 54 ringen te steken. Na een kamp blijken Joyce en Jan toch het sterkte koppel van de avond. Rianne en Simon Lous weten wel het puntenkoers te winnen.  De boerenronde wordt gewonnen door 2 koppels, namelijk Kim Boone en Marcel Raats en Cora Dekker en Jasper van der Maas. De rode lantaarn is voor Leonie Adema en Johan van de Broeke.

Op 12 augustus verrijden we de laatste demonstratie bij Groepsaccommodatie Weltevreden. Ook hier verrijden we een middag-avond wedstrijd en er doen 26 deelnemers mee. Joyce de Buck weet met 17 uit 18 ringen te winnen en wint ook in het puntenkoers. Isabel de Nood neemt de versieringsprijs mee naar huis.

De zaterdag daarop rijden we alweer de laatste wedstrijd van de ORV, namelijk de zomerwedstrijd. Totaal doen er 43 deelnemers mee, het is weer een drukke, maar gezellige dag. Jan-Willem Poppe wordt dagwinnaar met 23 uit 24 ringen. Michiel Joziasse mag net als het jaar ervoor het paard van dr. Rullens mee naar huis nemen. De pollepel gaat dit jaar naar Annemieke Poppe. De jeugdbeker is voor Kim Joziasse en de seniorenbokaal voor Peter de Visser. De versieringsprijzen gaan naar Rianne Lous in de categorie koudbloeden en naar Kimberly Kodde in de categorie overige.

Op 20 augustus wordt de 2e folkloristische dag in Middelburg verreden. Meerdere leden van de ORV rijden mee. Joyce de Buck weet zelfs alle 30 ringen te steken en komt uiteindelijk op een 11e plaats. Wim en Karel Geldof nemen bij de koudbloeden nog een 2e en 3e plaats voor de versiering mee.

Zaterdag 19 september wordt het seizoen afgesloten met de grote sjezenwedstrijd, dit jaar georganiseerd door de afdeling Zoutelande. Er zijn in totaal 11 koppels met een ORV lid die meedoen. Joyce en Jan Jobse zijn één van de vier koppels die alle 68 ringen weten te steken. Na een kamp eindigen zij op een 2e plaats. Ook in de versiering worden de nodige prijzen mee naar huis genomen. Rianne Lous en Wim Maljers worden 1e bij de koudbloeden, de 3e prijs wordt gewonnen door Annemarie en Wim Geldof. In de categorie overige rassen winnen Esther en Simon Lous de 1e prijs.