Jaarverslag 2016

Op 6 mei start de ORV haar seizoen traditiegetrouw bij camping In de Bongerd, door samen met de afdeling Gapinge te rijden. Annemieke Poppe steekt 16 uit 17 ringen en wordt na een kamp 4e. Daarmee is zij het hoogst geëindigde ORV lid. Joyce Jobse wordt 2e in de grote finale en Janette de Witte eindigt 3e in de kleine finale.

De volgende traditie vind plaats op dinsdag 17 mei, 3e pinkster dag. Met 40 deelnemers wordt de wedstrijd gestart. Kevin Maljaars steekt 28 uit 30 ringen en wordt daarmee dagwinnaar. Quinto Francke weet op verassende wijze de 1e beker te bemachtigen. Kim Boone wint de pollepel en Marvin de Visser wordt jeugdwinnaar. Janneke Jacobse en Ilona Buteijn hebben deze dag de mooist versierde paarden, ieder in hun eigen categorie.

Anderhalve week later rijden Oostkapelle 1 en 2 op 28 mei in de 1e klas wedstrijd op Westkapelle. Oostkapelle 2 weet in de morgen nog eventjes in het groen te rijden, maar behoud deze plaats helaas niet. Verrassend is wel dat Oostkapelle 2 boven Oostkapelle 1 eindigt. Oostkapelle 2 bestaand uit Joyce de Buck (27), Rianne Lous (23) en Joyce Jobse (24) eindigt met 74 uit 90 ringen op de 6e plek. Oostkapelle 1 bestaand uit Kevin Maljaars (27), Kim Boone (23) en Jan-Willem Poppe (23) eindigt met 73 ringen op de 8e plek.

Een week later rijdt Oostkapelle 3 in Kapelle mee in de 2e klas. Er wordt goed gereden, met 71 gestoken ringen eindigen zij op de 10 plek en weten daarmee de plek in de 2e klas te behouden. Oostkapelle 3 bestond uit Ricardo de Visser (23), Karel Geldof (24) en Cora Dekker (24).

Op 11 juni komt ook in de 3e klas een drietal uit voor Oostkapelle, namelijk Oostkapelle 4. Deze wedstrijd wordt dan ook op eigen dorp verreden door Janette de Witte, zij steekt 22 ringen, Marvin de Visser met 24 ringen en Annemieke Poppe met 19 ringen. Daarmee komen zij op een 9e plaats en behouden hun plek binnen deze klasse.

Onze eerste demonstratie rijden we dit jaar op camping De Pekelinge op 27 juli. Met 18 deelnemers rijden we daar een middag/avond wedstrijd. Kevin Maljaars wordt met 24 uit 27 te steken ringen winnaar van deze wedstrijd en wint daarmee de Michiel  trofee. Deze trofee is beschikbaar gesteld na, en opgedragen aan Michiel, ons dierbaar lid die eerder dit jaar overleden is. Ook wordt een puntenkoers verreden, welke wordt gewonnen door Laurien van Sluijs.

Een paar dagen later rijdt ook Oostkapelle 5 mee in de 4e klas in Vlissingen. Voor Oostkapelle rijden mee; Quinto Francke (26), Annemarie Geldof (18) en Kim Joziasse (21). Samen steken zij 65 ringen en eindigen op een 11e plaats.

Op 3 augustus houden we onze jaarlijkse sjezenwedstrijd met 14 deelnemende koppels. Cora Dekker en Peter Boogaard steken als enige alle 54 ringen en worden daarmee winnaar van de wedstrijd. Joyce en Jan Jobse blijken op de kleine ringen het beste koppel en Quinty de Kam en Kevin Maljaars zijn de besten in de boerenronde. De rode lantaarn gaat dit jaar naar Iris Joziasse en Lou Louws.

De week daarop verrijden we op camping Ons Buiten weer een demonstratie. Jan-Willem Poppe steekt als enige 19 uit 20 ringen en wordt daarmee de winnaar van deze wedstrijd.

Op 20 augustus starten we met wederom 40 deelnemers onze zomerwedstrijd. Het is een zeer gezellig en goed gevulde dag. Jan-Willem Poppe wordt 1e met 23 uit 25 te steken ringen. Ook neemt hij de trofee van dr. Rullens mee naar huis. Kim Boone wint wederom de pollepel. Quinty de Kam wint de jeugdbeker en Ko Francke doet dit met de seniorenbokaal. Kimberly Kodde en Karel Geldof mogen de versieringsprijzen mee naar huis nemen.

We sluiten dit jaar ons seizoen af met een middag/avond wedstrijd bij groepsaccommodatie Weltevreden. Joyce de Buck neemt als enige alle 18 te steken ringen mee en wordt daarmee winnaar. Annemarie Geldof wint het puntenkoers en Kim Joziasse heeft het mooist versierde paard deze dag.