Jaarverslag 2017

Zoals inmiddels al jaren de traditie, starten we het seizoen de dag na Hemelvaart op vrijdag 26 mei samen met de afdeling Gapinge. Er worden die dag 22 vaarten verreden. De afdelinge Gapinge begint hun seizoen sterk, de hoogst geëindigde ORV lid is Karel Geldof op de 8e plaats. Hij weet 17 uit 22 ringen te steken. Wim Poppe eindigt 3e in de kleine finale.

De volgende dag komen Oostkapelle 1 en 2 uit in de eerste klas. Oostkapelle 1 bestaat uit Kevin Maljaars (26r), Kim Boone (26r) en Joyce de Buck (28r). Samen steken zij 80 ringen en eindigen op de 5e plek. Oostkapelle 2 eindigt op de 11 plaats. Jan-Willem Poppe steekt 26 ringen, Rianne Lous 22 ringen en Ricardo de Visser 19 ringen. Samen steken zij 67 ringen en blijven daarmee vrij van degradatie.

Een week later rijden Janette de Witte, Simon de Visser en Joyce Jobse voor Oostkapelle 3 in Koudekerke de 2e klas. Janette steekt 25 ringen, Simon en Joyce 23 ringen. Samen steken zij er 71 en eindigen op de 8e plaats.

Drie dagen later verrijden we op derde pinkster dag onze klassementswedstrijd met 43 deelnemers. Vanwege het aanhoudende slechte weer verrijden we die dag maar 25 beurten in plaats van 30 beurten. Joyce de Buck weet na kamp met Joyce Jobse de 1e plek te bemachtigen en wint de wedstrijd met 21 uit 25 te steken ringen. De 1e beker gaat naar Daniëlle van Daatselaar en de versieringsprijzen worden gewonnen door Daisy Poppe (warmbloed) en Wim Geldof (koudbloed). Vele andere prijzen worden deze dag uitgedobbeld. Ook hebben we 3 jubilarissen; José de Buck en Jan Wondergem rijden beiden 40 jaar onafgebroken mee op de pinksterwedstrijd. Jan Geldof weet dit zelfs 60 jaar vol te houden. Een speciale dag voor hen.

Oostkapelle 4 rijdt in Veere de 3e klas wedstrijd. Cora Dekker (21 ringen), Marvin de Visser (21 ringen) en Karel Geldof (23 ringen) steken samen 65 ringen en eindigen daarmee op een mooie 6e plaats.

Kort daar op rijden we een extra wedstrijd, ter ere van het standbeeld van het trekpaard Zora. Het beeld is geschonken door Heijmans en staat in de nieuwbouwwijk Zeeduinse Poort. De wedstrijd heeft een feestelijk karakter. Kevin Maljaars wordt dagwinnaar en Sjoerd Blaas wint het puntenkoers.

Op 19 juli verrijden we onze eerste demonstratie op camping Ons Buiten met 10 deelnemers. Quinto Francke weet 15 uit 16 ringen te steken en wordt daarmee de winnaar. Daarnaast is hij ook de sterkste in het puntenkoers die avond.

Een week later verrijden we een middagavond demonstratie bij groepsaccomodatie Weltevreden met 18 deelnemers. Cora Dekker komt het sterkst uit de bus deze dag met 19 uit 20 gestoken ringen. Nancy de Visser wordt de verassende winnaar van het puntenkoers en Ilona Buteijn heeft die dag het mooist versierde paard.

In de 4e klas komen Oostkapelle 5 en 6 uit. Oostkapelle 5 rijdt die dag zelfs in het groen, maar kent helaas een uitvaller. Oostkapelle 5 bestaat uit Annemieke Poppe (19), Quinto Francke (27) en Laurien van Sluijs (7) en steekt 53 ringen. Oostkapelle 6 steekt ook 53 ringen, zij bestaan uit Daisy Poppe (13), Kim Joziasse (18) en Kristel van Sluijs (22). Quinto Francke weet zelfs persoonlijk kampioen te worden die dag.

Onder regenachtige omstandigheden verrijden we onze jaarlijkse sjezenwedstrijd met 13 koppels. Cora Dekker en Peter Boogaard weten als enige alle 63 ringen te steken en worden daarmee de winnaars. Esther Lous en Hans Vos winnen het puntenkoers en Kim Joziasse en Lou Louws zijn de winnaar van de boerenronde. De rode lantaarn gaat dit jaar met Leonie Adema en Johan van de Broeke mee naar huis.

Onze laatste demonstratie is wederom een middagavond wedstrijd op camping de Pekelinge. Quinto Francke wordt na een kamp met Joyce de Buck, Ricardo de Visser, Kevin Maljaars en Joyce Jobse winnaar van deze dag. Kevin Maljaars is de beste in het puntenkoers.

Als laatste sluiten we ons seizoen af met onze zomerwedstrijd met 43 deelnemers. Kevin Maljaars wordt eerste met 22 uit 23 te steken ringen. Cora Dekker wint het paard van Dr. Rullens en mag deze daarmee behouden. Kim Boone wint de pollepel, Wim Poppe de seniorenbokaal en Danny Poppe de jeugdbeker. Daisy Poppe (warmbloed) en Wim Geldof (koudbloed) winnen wederom de versieringswedstrijd.