jaarverslag 2018

Traditiegetrouw starten we het seizoen de dag na Hemelvaart op vrijdag 11 mei samen met de afdeling Gapinge. Er worden die dag 21 beurten gereden. De afdeling Gapinge begint het seizoen sterk, het hoogst geëindigde ORV lid is Joyce de Buck op de 8e plaats met 19 gestoken ringen, zij wint ook de 1e beker in de kleine finale. 

 

Op derde pinkster dag verreden we onze klassementswedstrijd. Dit was een dubbele dag voor de vereniging, omdat op 21 mei Esther Lous onverwachts is overleden. Het bestuur heeft in overleg met de familie besloten om de wedstrijd toch door te laten gaan en het was uiteindelijk een mooie dag. Het dag klassement is door Joyce Jobse gewonnen na de kamp met Kim Boone die allebei 27 van de 30 ringen weten te steken. De eerste beker gaat naar Isabel de Nood en de versieringsprijzen worden gewonnen door Karel Geldof (koudbloed) en Iris Joziasse (warmbloed) die ook de pollepel mee naar huis nam. 

 

Op zaterdag 26 mei komen Oostkapelle 1 en 2 uit in de eerste klas. Oostkapelle 1 bestaat uit Kevin Maljaars (27r), Joyce de Buck (27r) en Rianne Lous/ Quinto Francke (15r). Samen steken zij 69 ringen en eindigen ze op de 11e plaats en blijven daarmee vrij van degradatie. Oostkapelle 2 steekt in totaal 81 ringen en eindigt op een mooie 3e plaats. Kim Boone steekt 28 ringen, Jan-Willem Poppe 29 ringen en Cora Dekker 24 ringen. 

 

Een week later is het op 2 juni in Aagtekerke de 2e klas wedstrijd. Oostkapelle 3 bestaat uit Quinto Francke (29r), Ricardo de Visser (18r) en Joyce Jobse (23r) en weten in totaal 70 ringen te steken. Ze eindigden hiermee helaas op een 12e plaats en degraderen daardoor. 

 

Oostkapelle 4 rijdt op 9 juni in Ritthem de 3e klas. Annemarie Geldof steekt 13 ringen, Annemieke Poppe 26 ringen en Quinty de Kam 12 ringen, samen steken ze 51 ringen en eindigen op een 12e plaats, waardoor Oostkapelle 4 ook degradeert. 

 

Op woensdag 18 juli verrijden we onze eerste demonstratie op camping Weltevreden. Er rijden in totaal 21 deelnemers mee. Nancy de Visser wordt na een kamp met Kim Boone, Joyce Jobse en Annemieke Poppe winnaar van deze wedstrijd. Tevens wordt Nancy ook de winnaar is van de puntenkoers. Het mooist versierde paard van die dag heeft Jordy Maljaars. 

 

Een week later wordt op 25 juli de volgende demonstratie gereden op Camping de Pekelinge tijdens een middagavond wedstrijd. Quinto Francke weet met 21 van de 22 gestoken ringen de wedstrijd te winnen. Daisy Poppe wint de puntenkoers van deze demonstratie. 

 

Op zaterdag 28 juli namen drie drietallen deel aan de 4e klas in Vlissingen. Oostkapelle 6 is uiteindelijk 2e geworden met 69 ringen en gepromoveerd naar de 3e klas. Oostkapelle 5 steekt samen 53 ringen en Oostkapelle 7 weet 43 ringen te steken. 

 

Onze jaarlijkse sjezenwedstrijd wordt op 1 augustus verreden met 12 koppels. Kim Boone en Marcel Raats en Annemieke Poppe en Wim Geldof weten allebei 60 van de 60 ringen te steken deze dag. Uiteindelijk winnen Kim Boone en Marcel Raats deze wedstrijd en tevens zijn zij ook de winnaar van de puntenkoers. Quinty de Kam en Kevin Maljaars zijn de winnaar van de boerenronde en de rode lantaarn gaat met Leonie Adema en Johan van de Broeke mee naar huis. 

 

Onze laatste demonstratie is een avondwedstrijd bij Camping Ons Buiten met in totaal 17 deelnemers. Er worden in totaal 15 beurten verreden. Deze avond wordt gewonnen door Nancy de Visser met 14 gestoken ringen na de kamp met Kim Boone. De winnares van de puntenkoers is Vera Hazelaar. 

 

Ons seizoen sluiten we met onze zomerwedstrijd tijdens de Oostkapelse dag op 18 augustus. Er rijden in totaal 45 deelnemers mee. Kevin Maljaars wint het dag klassement door als enige 20 van de 20 ringen te steken. Joyce de Buck wint de Esther Lous trofee. Karel Geldof wint de pollepel, Annemieke Poppe de seniorenbokaal, Vera Hazelaar wint de jeugdbeker en Quinty de Kam wint de versieringsprijs bij de koudbloeden en Ilona Buteijn bij de warmbloeden.