Jaarverslag 2019

Traditiegetrouw starten we het seizoen de dag na Hemelvaart op vrijdag 31 mei samen met de afdeling Gapinge. Er worden die dag 18 beurten gereden. De afdeling Gapinge begint het seizoen sterk, het hoogst geëindigde ORV lid is Danisha Maljaars op de 10e plaats met 16 gestoken ringen, zij wint ook de 2e beker in de grote finale.

 

Op zaterdag 26 mei komen Oostkapelle 1 en 2 uit in de eerste klas in Koudekerke. Oostkapelle 1 bestaat uit Joyce de Buck (23r), Kevin Maljaars (27r), Kim Stroo (25r). Samen steken zij 75 ringen en eindigen ze op de 11e plaats en blijven daarmee vrij van degradatie. Oostkapelle 2 steekt in totaal 81 en eindigt op een mooie 4e plaats. Jan-Willem Poppe 25 ringen, Quinto Francke 28 ringen en Joyce Jobse 28 ringen.

 

Oostkapelle 3 en 4 rijden op 8 juni de 3e klas in Biggekerke. Oostkapelle 3 bestaat uit Rianne Lous (22r), Janette Poppe (21r) en Ricardo de Visser (20r). Samen hebben ze die dag 63 ringen gestoken. Oostkapelle 4 bestaat uit Annemieke Poppe (20r), Kimberly Kodde (23r) en Janneke Jacobse (18r). Samen steken zij 61 ringen. Oostkapelle 3 is op de 8e plaats geëindigd en Oostkapelle 4 op de 10e plaats en zijn daarmee allebei vrij van degradatie.

 

Op derde Pinksterdag we onze klassementswedstrijd. Dit jaar voor het eerst in onze nieuwe baan in de Dorpsstraat. We reden deze wedstrijd met 45 deelnemers. Het dagklassement is gewonnen door Quinto Francke die als enige 29 van de 30 ringen wist te steken. Hij nam ook de eerste beker mee naar huis. De pollepel is die dag gewonnen door Kim Stroo en de versieringsprijzen zijn gewonnen door Wim Poppe (koudbloed) en Nancy de Visser (warmbloed).

 

Op woensdag 18 juli verrijden we onze eerste demonstratie bij Kamphuis Weltevreden. Er rijden in totaal 18 deelnemers mee. Quinto Francke is de dagwinnaar van deze demonstratie met 24 van de 25 gestoken ringen. De winnaar van de puntenkoers is Nancy de Visser.

 

Op zaterdag 27 juli deelden drie drietallen mee aan de 4e klas in Vlissingen. Oostkapelle 5 bestaat uit Nancy de Visser (24r), Isabel de Nood (25r) en Gert van Dam (19r). Ze steken in totaal 68 ringen en eindigen op een 3e plaats. Oostkapelle 6 steekt in totaal 66 ringen en eindigen op een 4e plaats. Kristel van Sluis 19 ringen, Laurien van Sluijs 25 ringen en Vera Hazelaar 22 ringen. Oostkapelle 7 bestaat uit Daisy Poppe (17r), Dominique de Voogd (16r) en Jordy Maljaars (22r). Ze steken in totaal 55 ringen en eindigen op een 11e plaats. Ook wint Nancy de Visser deze dag de versieringsprijs bij de overige paarden en Vera Hazelaar wint de tweede prijs bij de trekpaarden.

 

Onze jaarlijkse sjezenwedstrijd wordt op 31 juli verreden met 13 koppels. Joyce Jobse en Marten Hoogesteger en Annemieke Poppe en Wim Geldof weten allebei 82 ringen te steken na 12 beurten van 8 ringen. Uiteindelijk worden Joyce Jobse en Marten Hoogesteger dag winnaars van deze wedstrijd. De winnaars van de puntenkoers zijn Kim Stroo en Marcel Raats. Vera Hazelaar en Kevin Maljaars zijn de winnaar van de boerenronde en de rode lantaarn gaat met Lenie Lous en Quinto Francke mee naar huis.

 

Onze laatste demonstratie is een middag-avondwedstrijd bij Camping de Pekelinge met in totaal 21 deelnemers. Er worden in totaal 21 beurten verreden. Deze wedstrijd wordt gewonnen door Nancy de Visser met 20 gestoken ringen na de kamp met Quinto Francke. De winnaar van de puntenkoers is Quinto Francke.

 

Ons seizoen sluiten we af met onze wedstrijd tijdens de Oostkapelse dag op 17 augustus. Deze dag staat in het teken van ons 65-jarig jubileum en hebben we als verklede koppelwedstrijd gereden. Er doen in totaal 22 koppels mee. Janette Poppe en Kim Joziasse steken deze dag samen de meeste ringen en winnen het dagklassement. De pollepels worden gewonnen door Karel Geldof en Mirre Brouwer. Naast de gezamenlijke prijzen, waren er ook individuele prijzen. De winnaar van het persoonlijk dagklassement is Joyce Jobse. De Esther Lousbokaal en de jeugdbeker worden gewonnen door Quinto Francke, Annemieke Poppe wint de Seniorenbokaal en de versieringsprijzen gaan naar Quinty de Kam (koudbloed) en Peter de Visser (warmbloed).